VegoFakta
Okategoriserade

5 Vego Fakta Du Inte Kände Till

Här får du reda på lite rolig fakta kring vegetarianer och veganer som du troligen inte kände till sedan innan eller har tänkt på.

1.Några av de främsta vetenskapsmännen var Vegetarianer

Några av mänsklighetens största vetenskapsmän har många haft en vegetarisk kosthållning. Detta bland annat Tomas Edison som uppfann glödlampan, Albert Einsten med relativitetsteorin, Leonardo Da Vinci var också vegetarian, Nikola Tesla, Pythagoras, Platon mm.

 

 

 

2. De största däggdjuren på jorden är växtätare

Det är inte ofta man reflekterar kring det men många av jordens största däggdjur är alla växtätare. Många av djuren är otroligt stora och lever enbart på vegetarisk kost såsom gräs, blad eller andra växter. De största djuren är bland annat elefant, giraffer, bisonoxar, Noshörningar.

3.20-30 procent av Indiens Befolkning är vegetarianer


Indien är en av världens största länder till befolkningen. Av naturliga skäl bor här också väldigt många vegetarianer men att 3 av 10 personer är vegetarianer är ändå unikt. I Sverige tror man att det finns 0,5 % – 10 % (det är svårt att veta exakt).

 

 

4. Vegetarianer lever i genomsnitt längre

Majoriteten av den forskning som finns där man jämfört hur köttätare lever och vegetarianer visar att de som lever på en vegetarisk kost lever längre än människor som äter kött.

5. Landet med flest vegetariska restauranger:
Världens vegotätaste land är Japan som har cirka 54 st vegetariska restauranger. Japan, Tokyo 54 st. Listan är:
1. Tokyo, Japan.
2. Berlin, Tyskland.
3. New York, USA.
4. Ho Chi Minh City, Vietnam
5. Bangkok, Thailand.

OmVegetariskmat

Vegetariskmat.com är en hemsida som listar massa härliga och inspirerande vegetariska och veganska rätter. Löpande läggs olika recept och vardagstips upp på sidan.