Information om VegetariskMat.com.


Vår story

Fakta om vegetarisk mat och vegetariskmat.com Idag har vi kommit underfund med att vår konsumtion av kött har en negativ påverkan på klimatet. Köttindustrin är idag massiv och upptäckten ligger främst i att kor släpper ut en växthusgas som är mycket värre än koldioxid. Enligt naturskyddsföreningen så påverkar kött och mejeriindustrin lika mycket som alla bilar, bussar och flygplan gör tillsammans. Detta är inte så många som talar om även om den vegetariska kosten och vegetariska livsstilen börjar bli allt mer påtagligt i samhället såväl som på tv. Kött har en negativ påverkan på klimatet samtidigt som den också har en negativ påverkan på din hälsa. Att äta för mycket kött kan vara förenat med olika typer av hälsorisker. Vi i västvärlden äter långt över de rekommenderade portionerna av kött.

Anledningen till att vegetariskmat.com startades var att vi insåg att det behövdes en förändring och framförallt en guide till hur man enkelt kan börja laga mer vegetarisk mat. Det har inte varit så utbrett att äta vegetarisk kost även om det aldrig funnits så många recept som det gör idag. Det är så slående när man väl anammat en mer vegetarisk livsstil hur lätt och gott det faktiskt är med vegetarisk mat. Som ett bidrag till samhällsutvecklingen och det håll som matindustrin är på väg mot grundades Vegetariskmat.com. Vår och mångas upptäckt kring vegetarisk mat är också att man mår bättre och får bättre hälsa genom att äta mer vegetariskt.

Många tror att vegetarisk mat inte innehåller tillräckligt med proteiner för de som tränar vilket är en lögn. Det finns inget som innehåller så mycket protein som bönor gör. Bönor är det perfekta substitutet för en köttkost, bönor som dessutom inte har en negativ påverkan på din hälsa. Det finns också en tro om att barn inte gillar vegetarisk mat vilket delvis kan vara sant men våga pröva att ge dem olika vegetariska maträtter. Börja exempelvis med att substituera köttfärssåsen till tacosen mot sojafärs. De kommer med största sannolikhet inte märka någon skillnad. På vegetariskmat.com kan man hitta exempel på många barnvänliga vegetariska maträtter både lakto-ovo vegetariska och vanligt vegetariska / veganska.

Kort och gott är vegetariskmat.com en svenskhemsida som listar olika recept online. Här hittar man främst vegetariska recept men även veganska recept. Det finns bara fördelar med att äta vegetarisk kost och den här hemsidan är en bra guide för hur du kan träda över till ett mer vegetariskt liv.
På vegetariskmat.com kan du enkelt planera dina måltider genom att registrera en profil. Då kan du addera dina måltider till din måltidsplanerare. När du väl lagat maten kan du ställa in timer, kryssa för de steg som du klarat av och kommentera på recepten.