Omelett med Spenat och Ost | Vegetarisk mat, recept & tips
  • Home
  • Omelett med Spenat och Ost
0 0
Omelett med Spenat och Ost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 st Ägg (3 st var)
2-3 dl Parmesan
1-2 dl Parmesan
2 nävar Bladspenat
1 liten Rödlök
1 st Tomat
Salt och peppar

Nutritional information

490 kcal
Kcal
37,5 gram
Protein
10,2 gram
Kolhydrater
39,5 gram
Fett

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Omelett med Spenat och Ost

Cuisine:

Den perfekta omeletten

  • 15
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Letar du efter den perfekta omeletten för frukost, brunch eller lunch? Då har vi den åt dig. Den här omeletten är dessutom enkel att tillaga. Denna rätt är inte vegetarisk utan lakto-ovo vegetarisk. Receptet ger dig en grundlig beskrivning hur du ska göra för att få en bra omelett. Många gör misstaget att göra omeletten torr vilket inte är så gott. Här får du lära dig göra en krämig omelett.

Steps

1
Done

Hacka grönsaker

Börja med att hacka löken fint. Därefter hacka tomaterna i så små bitar som möjligt. Ta en näve bladspenat. Detta är för en portion så separera de på något vis, lägg på en tallrik eller dylikt.

2
Done

Förbered

Ta fram två djupa skålar. Kläck i 3 ägg i vardera skål. Börja med att salta och peppra (tänk lite mer än du tror). Hetta upp lite smör och olja en liten stekpanna, gärna så liten som möjligt för att få omeletten rund och fluffig. Ta sedan fram en gaffel och börja vispa ägget. Tekniken bygger på att man vispar åt sidorna, alltså inte runt i en cirkel. Gaffeln ska ligga längst botten från kant till kant tills dess att ägget löst sig. Du kan enkelt kolla genom att se att det inte är klumpar (lyft upp lite med gaffeln och se och låt rinna ned) är den homogen är den klar.

3
Done

Blanda

Nu när äggsmeten är klar blandar du i lite grädde. Den kommer nu att få en ljusgul fin färg vilket är bra. Ta ca 2 msk grädde men ta mer om det blir för lite. Sedan i med osten. Ju mer ost ju krämigare. Ta hälften av ost nu och spar andra hälften.

4
Done

Lägg i grönsakerna

Nu ska du börja steka. Lägg i grönsakerna i den heta stekpannan och stek en liten stund tills de mjuknat. Du kan med fördel låta löken och tomaterna gå en minut innan du lägger i spenaten.

5
Done

I med smeten

Nu häller du i resten av den goda smeten. Nu är det viktigt att pannan har hög temperatur (inte max, den får inte brännas) men så het att omeletten får en fin färg.

6
Done

Håll koll så att undersidan inte blir bränd. Ha lagom hög värme när ytan på undersidan har satt sig. När omeletten legat i någon minut kan du ta stekspaden och röra om lite i mitten så att omeletten fyller ut sig själv. Det blir då som omeletteklumpar vilket är gott för klämmigheten. När den nu gått någon minut spröd ut resten av osten på omeletten.

7
Done

Håll kolla på omeletten på undersidan när du ser att omeletten börja sätta sig, det vill säga det rinniga är på väg att stelna då är det dags att vänta på den. Försök att vika ihop den snyggt i pannan. Lira sedan av omeletten så snyggt det bara går på en Tallrik.

Vegetariskmat

Vegetariskmat.com är en hemsida som listar massa härliga och inspirerande vegetariska och veganska rätter. Löpande läggs olika recept och vardagstips upp på sidan.

Rotselleripasta med tomat
previous
Rotselleripasta med tomat
Avokadosallad
next
Avakadosallad
Rotselleripasta med tomat
previous
Rotselleripasta med tomat
Avokadosallad
next
Avakadosallad

Add Your Comment