Pankopanerad aubergine | Vegetarisk mat, recept & tips
0 0
Pankopanerad aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ris
2 st Aubergine
2-3 dl Pankomjöl
2-3 dl Vetemjöl
1-2 Ägg
5 dl Creme fraiche
0,5-1 tsk Cayennepeppar
Nypa Salt
1-2 msk Soja
1-3 dl Matlagningsolja
Några kvistar Persilja
En gaffel Picklad rödlök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pankopanerad aubergine

Features:
  Cuisine:

   En lakto-ovo vegetarisk maträtt på aubergine

   • 30-40
   • Serves 4
   • Hard

   Ingredients

   Directions

   Share

   Pankopanerad aubergine med ris, picklad rödlök och sweetchilisås. En rätt som tar lite tid men är väl mödan värd. Den går ut på att fritera så att ha en fritös är att rekommendera men det fungerar utan. Man måste dock vara varsam eftersom oljan blir otroligt varm.

   Steps

   1
   Done

   Börja med att sätta på ugnen på 225 grader och ta fram en stekpanna (eller fritös om man har sådant) och häll i massa olja och sätt på medelvärme. inte maxvärme för då kommer oljan att bli för varm. Skär sedan upp auberginen så fint du kan i rektangulära bitar så att så mycket av det svarta skinnet tas bort så mycket som möjligt.

   2
   Done

   Ta fram en plåt och lägg på auberginen och in i ugnen i ca 10-15 minuter tills de mjuknat. Ta sedan ut dem och låt svalna. Under tiden häll upp riset i en kastrull och koka enligt förpackning.

   3
   Done

   Ta nu fram pankomjölet, vanligt vetemjöl och ägg. Du kan blanda pankomjölet med vanliga vetemjölet femtio femtio ungefär. Kläck sedan ett ägg eller två och vispa runt med en gaffel så den blir någorlunda homogen. Doppa sedan auberginebitarna först i ägget (eller använd pensel) och sedan doppa i mjölet. Se till att få rejält med panering för det är gott.

   4
   Done

   När alla är panerade är det dags för fritering. Testa lägg i en liten testbit för att se vilken temperatur som är i stekpannan. Om du har haft medelvärme bör det vara bra men blir den svart på några sekunder är det alldeles för varmt och då måste du vänta. I med auberginen och fritera tills de är gyllenbruna.

   5
   Done

   Under tiden blanda creme fraiche, sweet chili, cayenne , lite salt och soja till en slät sås. Smaka av såsen och se om man behöver ha i mer av något. När allt friterat klart servera med ris, picklad rödlök, sweet chilisåsen och någon grön ört.

   Vegetariskmat

   Vegetariskmat.com är en hemsida som listar massa härliga och inspirerande vegetariska och veganska rätter. Löpande läggs olika recept och vardagstips upp på sidan.

   vegetarisk schnitzel
   previous
   Vegetarisk schnitzel
   tomatpasta
   next
   Pasta med Tomatsås och Mozzarella
   vegetarisk schnitzel
   previous
   Vegetarisk schnitzel
   tomatpasta
   next
   Pasta med Tomatsås och Mozzarella