så gör du julkaffe
Okategoriserade

Så Gör Du ett Gott JulKaffe

Godaste och Bästa Julkaffet 2019

När julen kommer kan det vara härligt att spexa till den med något lite extra. Då kan man med enkelhet göra detta julkaffe som är ett enkelt men väldigt gott recept.

Det finns oftast färdiga kaffepaket man köpa där de olika märkena själva har blandat ett eget med toner av kaffesmak. Dessa funkar fint men denna guide hjälper dig att tänka kring hur du med enkla metoder kan piffa upp kaffet på en fika bjudning över advent.

Denna guide förutsätter att du har en kaffebryggare av vanlig karaktär inget fancy. Det här behöver du: [ Kaffe + Kaffekokare + Kardemumma]

  1. Börja med att måtta upp vatten (det bästa är att måtta med utgångspunkt ur dem kopparna man vill dricka). Har man 6 gäster gör 8 koppar.
  2.  Ta sedan fram det kaffet som du vill brygga och bjuda på. Lägg på några extra skopor för att få kaffet riktigt gott.
  3. Ta sedan fram kardemumma och krossa den om den inte är mald. Här kan man också välja annat typ som kanel eller nejlikor. Observera att nejlikor är starkt.
  4. addera den kardemumman något matsked ungefär i kaffefiltret tillsammans med det malda kaffet.
  5. Sedan är det bara att koka på!

Detta är nyckeln. Häll i lite kardemumma i kaffet (eller kanel) och sedan brygger du som vanligt. Detta kommer ge en härlig ton av julen och egentligen smak av bullar som sätter en härlig prägel på kaffet.

Detta är superenkelt och man kan experimentera i all evighet.

OmVegetariskmat

Vegetariskmat.com är en hemsida som listar massa härliga och inspirerande vegetariska och veganska rätter. Löpande läggs olika recept och vardagstips upp på sidan.